operatie cancer

Soluția chirurgicală

Cancerele pot fi împărțite în tipuri în funcție de zonele pe care le afectează sau de țesuturile în care se dezvoltă, dar pot fi clasificate și după cele mai potrivite opțiuni de tratament. Diverse tipuri de cancer vor răspunde diferit la metodele de tratament – unele pot fi atacate cel mai bine chirurgical, altele reacționează mai bine la medicamente sau la radiații. Cel mai adesea, două sau mai multe metode sunt folosite pentru cele mai bune rezultate.

Intervenția chirugicală este folosită în tratarea cancerului de mulți ani. Operațiile au devenit tot mai puțin invazive, iar tumorile pot fi înlăturate fără ca pacientul să mai piardă și alte țesuturi sau chiar funcții ale unui anumit organ. Chirurgia este o șansă de reușită pentru multe diagnostice de cancer, în special pentru tipurile care nu s-au extins la alte părți ale corpului. Majoritatea oamenilor diagnosticați cu cancer vor trece la un moment dat printr-o operație.

5 sfaturi de urmat înainte de a trece printr-o astfel de operație

Asigurați-vă că este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră – citiți mult, sfătuiți-vă cu persoane care au înfruntat deja acest diagnostic, găsiți medicul care vă poate răspunde la toate întrebările, care vă explică toate opțiunile de tratament și vă poate spune de ce operația este cea mai indicată în cazul dumneavoastră.

Mergeți să cereți o a doua opinie, chiar o a treia, dacă simțiți nevoia – este o decizie majoră și în clipa în care v-o asumați nu trebuie să mai fie loc de îndoială. Consultați-vă cu toți specialiștii în care aveți încredere și pe sfaturile cărora simțiți că vă puteți baza.

Puneți cele mai importante întrebări legate de intervenție – care e scopul acestei operații, cum va fi făcută, care sunt beneficiile, dar și riscurile ei, la ce efecte adverse ar trebui să vă așteptați după externare, ce se întâmplă dacă nu faceți operația, este nevoie de radiații sau chimioterapie după intervenție, dacă nu va fi un succes, ce alte opțiuni sunt, cât va trebuie să stați în spital etc

Înțelegeți extrem de bine fiecare etapă a intervenției – dacă veți afla în amănunt datele despre anestezie sau tipul procedurii (poate fi operație cu laserul, criochirurgie, intervenție laparoscopică, electrochirurgie), nu veți mai suferi de acea teamă de necunoscut.

Acceptați orice sprijin, aveți nevoie de el – vă simțiți o persoană puternică și vreți să duceți lupta de unul singur sau, din contră, vă sperie tot ceea ce urmează și nu vreți să păreți slab și în fața altora– în oricare dintre variante v-ați afla, ar trebui să primiți pur și simplu orice ajutor, gând sau vorbă bună vă sunt adresate. Poate nu realizați acum, dar ajută enorm.

sursa foto: Shutterstock

Leave a Comment